Wołowe burgery

4.5 (185 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne burgery wołowe, które możemy podać z ziemniakami lub ryżem i surówką, ale także w wersji "amerykańskiej" z bułką i warzywami.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - polędwica wołowa: 35 dekagramów
    - czosnek polski (duży): 1 ząbek
    - kolendra Kamis: 0.5 łyżeczki
    - słodka papryka: 0.5 łyżeczki
    - pieprz, sól do smaku (do smaku): 1 sztuka
    - olej rzepakowy: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowe burgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę wołową miksujemy rozdrabniaczem przez 10 sekund lub drobno siekamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • 2. Kolendrę rozgniatamy w moździerzu i dodajemy do mięsa wraz ze słodką papryką. Doprawiamy pieprzem i szczyptą soli (kotlety ostatecznie posolimy już po usmażeniu).
  • 3. Formujemy nieduże kotlety i wkładamy mięso na godzinę do lodówki. Smarujemy z obu stron odrobiną oleju. Smażymy na grillu stołowym lub ogrodowym przez 4 minuty z każdej strony. Przed podaniem doprawiamy solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować