DIETETYCZNE PĄCZKI

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Bycie na diecie, to nie choroba, dlatego zrób sobie na Tłusty Czwartek dietetycznego pączka, a potem idź na spacer. Znikną wszystkie wyrzuty sumienia ;)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - mąka pszenna luksusowa: 3 szklanki
    - cukier biały kryształ: 0.5 szklanki
    - drożdże: 40 gramów
    - mleko: 1 szklanka
    - masło: 1 łyżka
    - marmolada: 1 opakowanie
    - budyń o smaku waniliowym: 400 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Dietetyczne pączki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z dodatkiem łyżeczki cukru. Do większej miski wsypujemy mąkę, resztę cukru, wlewamy rozczyn. Mieszamy na gładką masę. Na koniec polewamy roztopionym masłem. Pozostawiamy w ciepłym miejscu pod przykryciem ok. 30min.
  • 2. Ciasto wyrabiamy powtórnie, odstawiamy na chwilę, po czym odrywamy od niego po kawałku wielkości piłki ping-pongowej. Kawałek rozpłaszczamy, na środek kładziemy łyżkę budyniu lub marmolady. Składamy boki do środka i wyrabiamy zgrabną kulkę.
  • 3. Przygotowane pączki układamy na blaszce, pozostawiamy ok. 15 min do wyrośnięcia, po czym pieczemy je w 180st. C przez 30 min, na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować