Deser owocowy na ciepło

1 (1 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Owoce schowane pod kołderką z piany i kruszonki stanowią świetną propozycję na zimowy podwieczorek. W trakcie pieczeni unosi się niesamowity aromat truskawek i jagód, przypomina o minionym lecie...:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - truskawki: 8 sztuk
    - jagody: 0.5 szklanki
    - białko: 1 sztuka
    - cukier: 4 łyżki
    - mąka pszenna: 6 łyżek
    - masło: 3 łyżki
    - bita śmietana: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser owocowy na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deser owocowy na ciepło 1. Mąkę, masło i dwie łyżki cukru połączyć razem. Utworzyć kulkę ciasta, owinąć w folię i wstawić do zamrażarki.
    Truskawki pokroić w kosteczkę i posypać łyżką cukru. Cztery małe miseczki wysmarować odrobiną masła. Na spód wyłożyć truskawki. Białko ubić z łyżką cukru, a następnie wyłożyć na owoce.
    Ciasto wyjąć z zamrażarki i zetrzeć na sam wierzch. (Jeśli ciasto będzie miękkie potrzymać nieco dłużej w zamrażarce).
    Piec przez około 23 minuty w 190*C, aż wierzch zrobi się rumiany. Rozłożyć porcje na talerzyki, podawać z bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować