KAPUSTA WŁOSKA na CIEPŁO

  • wyświetlono: 77452 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Tak podana kapusta włoska do wspaniały dodatek do mięsa, ryby lub młodych ziemniaczków. Jest równie smaczna podana ze świeżym chlebem, serami i wędlinami.

Maria da leccarsi le dita
  • 30min

Składniki

1 główka włoskiej kapusty (ok. 0,5 kg)
1 cebula
1 duża marchewka
koperek
3 łyżki masła
sól
pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

KAPUSTA WŁOSKA na CIEPŁO

  • 1. Kapustę umyć i drobno poszatkować. Cebulę pokroic w drobna kosteczkę. Marchew zetrzeć na grubej tarce.
  • 2. Do garnka wrzucić warzywa i zalać 2 szklankami wody. Gotować do miękkości. Ja gotowałam w garnku ciśnieniowym, zajęło mi to jedyne 5 min. Ugotowana kapustę odcedzić.
  • 3. Na patelni rozpuścic masło, dodać odcedzoną kapustę. Doprawic sola i pieprzem i przez chwilkę podsmażyć. Dodać koperek. Podawać!

Porady

Zamiast kapusty włoskiej można użyć młodej białej kapusty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babcikapustawłoska kapustamłoda kapusta
 

Komentarze

Podobne przepisy

cukinia

Dodane przez: Jolanta KG

Cukinia na ciepło

Szybki dodatek na ciepło do drugiego...

sałata rzymska

Dodane przez: piranija

Sałata rzymska na ciepło

Nigdy nie przypuszczałam ,że sałata...

Sałatka na ciepło

Dodane przez: Ania_ag

Sałatka na ciepło

Dzięki temu, że sałatka jest podawana...

sałatka pieczarkowa na ciepło

Dodane przez: beetle

Sałatka pieczarkowa na ciepło

Szybka w przygotowaniu, smaczna...

Kasza jaglana na ciepło z warzywami

Dodane przez: Iwona75

Kasza jaglana na ciepło z warzywami

Kasza jaglana wyrównuje równowagę...

image-20mo9jp

Dodane przez: Madleine1987

Sałatka z brukselki na ciepło

Idealna na lunch lub kolację