Marchewka na ciepło

  • wyświetlono: 13444 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Idealna do obiadu

aga3
  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

10 marchewek
2 łyżki masła
sól, cukier
1-2 łyżeczki mąki

Sposób przygotowania przepisu:

Marchewka na ciepło

  • 1. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, zalać zimną wodą (tak aby cała marchewka była przykryta) i gotować do miękkości. Dodać 2 łyżki masła, a gdy się rozpuści, sól i cukier do smaku. Pogotować jeszcze chwilę, aby nadmiar wody odparował. Na koniec całość oprószyć mąką (prosto do garnka) i mieszać do zgęstnienia. Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

marchewka do obiadumarchewka na ciepło

Komentarze

Podobne przepisy

marchewka z groszkiem na słodko

Dodane przez: Martyna1991

Marchewka z groszkiem na słodko

Pyszna i zdrowa potrawa kolorowa...

Buraki na ciepło

Dodane przez: Gregorhspeed

Buraki na ciepło

Po prostu świetne są! Nie, że przechwalamy...

Bakłażany na ciepło do obiadu

Dodane przez: ewaeu

Bakłażany na ciepło do obiadu

Polecam pyszny dodatek do obiadu.

image-1505tbn

Dodane przez: Magster

BURACZKI NA CIEPŁO

Prosty dodatek do obiadu.

Buraczki na ciepło

Dodane przez: EwaSidor

Buraczki na ciepło z zasmażką

Bardzo dobra przystawka do obiadku...

kapusta czerwona

Dodane przez: lenab

Kapusta czerwona na ciepło

doskonała do wieprzowiny i drobiu

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE