Marchewka na ciepło

4.43 (164 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Idealna do obiadu

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 marchewek
    2 łyżki masła
    sól, cukier
    1-2 łyżeczki mąki
Wystaw ocenę:

4.43 (164 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Marchewka na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, zalać zimną wodą (tak aby cała marchewka była przykryta) i gotować do miękkości. Dodać 2 łyżki masła, a gdy się rozpuści, sól i cukier do smaku. Pogotować jeszcze chwilę, aby nadmiar wody odparował. Na koniec całość oprószyć mąką (prosto do garnka) i mieszać do zgęstnienia. Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować