Sos chrzanowy na ciepło

4.07 (243 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszny sos, idealny do kiełbasek, jajek, schabu, wołowiny

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka rosołu
    2 łyżki mąki
    2 łyżki masła
    2 łyżki startego chrzanu
    1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany
    sól, pieprz,cukier, sok z cytryny do smaku
Wystaw ocenę:

4.07 (243 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos chrzanowy Dodatki

Sos chrzanowy na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku stopić masło, mieszając energicznie rózgą dodawać mąkę, podsmażyć chwilę, ale nie rumienić. Następnie mieszając wlewać stopniowo zimny rosół. Podgrzewać do zgęstnienia. Dodać chrzan, zagotować, dodać śmietanę, doprawić do smaku. Można go podać z parówkami, wołowiną, schabem wieprzowym lub z jajkiem ugotowanym na twardo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Kwaśna śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować