Sos chrzanowy na ciepło

  • wyświetlono: 4716 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszny sos, idealny do kiełbasek, jajek, schabu, wołowiny

IMG_1811
  • 1 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1 szklanka rosołu
2 łyżki mąki
2 łyżki masła
2 łyżki startego chrzanu
1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany
sól, pieprz,cukier, sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Sos chrzanowy na ciepło

  • 1. W rondelku stopić masło, mieszając energicznie rózgą dodawać mąkę, podsmażyć chwilę, ale nie rumienić. Następnie mieszając wlewać stopniowo zimny rosół. Podgrzewać do zgęstnienia. Dodać chrzan, zagotować, dodać śmietanę, doprawić do smaku. Można go podać z parówkami, wołowiną, schabem wieprzowym lub z jajkiem ugotowanym na twardo.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

chrzankwaśna śmietanasos chrzanowyna szybkododatek do mięsa

Komentarze

Podobne przepisy

Sos jajeczno-chrzanowy

Dodane przez: joanna30

Sos jajeczno-chrzanowy

Przepis na ten pyszny sos dostała...

Wykwintny sos chrzanowy

Dodane przez: Goszka

Wykwintny sos chrzanowy

Sos chrzanowy,jest bardzo delikatny,...

Sos pomidorowy na ciepło. Klasyczny, szybki przepis.

Dodane przez: neliada

Sos pomidorowy na ciepło

Klasyczny, szybki przepis, doskonały...

Sos chrzanowy wykwintny

Dodane przez: AnetaJ

Sos chrzanowy wykwintny

Sos chrzanowy znakomicie komponuje...

image-12i273i

Dodane przez: Magster

SOS CHRZANOWY

Sos który może służyć jako dodatek...

Sos chrzanowy

Dodane przez: bogusia82

Sos chrzanowy

Doskonały dodatek do mięs,wędlin...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE