BANANY NA CIEPŁO

4.5 (161 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

PROSTY,PYSZNY DESER NA ROMANTYCZNĄ KOLACJĘ DO PÓŁSŁODKIEGO WINA!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - banany: 4 sztuki
    - wiórki kokosowe: 5 łyżeczek
    - mąka razowa: 3 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka
    - miód: 1 łyżka
    - mięta listki: 6 sztuk
    - olej: 8 łyżek
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery

Banany na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. DO PRZESIANEJ MĄKI RAZOWEJ DODAĆ JAJKO,MIÓD I OLEJ,WYMIESZAĆ.BANANY OBRAĆ ZE SKÓRKI,PRZEKROIĆ WZDŁUŻ ,A NASTĘPNIE NA PÓŁ.KAŻDĄ CZĄSTKĘ OBTOCZYĆ W CIEŚCIE I WIÓRKACH KOKOSOWYCH.NA DUŻEJ PATELNI ROZGRZAĆ OLEJ,KŁAŚĆ PANIEROWANE BANANY,SMAŻYĆ 3 MINUTY,AŻ WIÓRKI SIĘ ZRUMIENIĄ.WYJĄĆ NA TALERZYK,PRZYBRAĆ LISTKAMI MIĘTY I OD RAZU PODAWAĆ.MOŻNA RÓWNIEŻ ZAMIAST LISTKÓW MIĘTY POLAĆ SŁODKĄ ŚMIETANĄ LUB PODAWAĆ Z KONFITURAMI.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować