DELIKATNY SERNIK Z ROSĄ

4.47 (199 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1.CIASTO KRUCHE: 4 żółtka,
    1/2 kostki masła
    ,2 szklanki mąki,
    łyżeczka proszku do pieczenie
    ,szklanka cukru,
    cukier wan.

    2.MASA SEROWA: 1 kg.twarogu drobno zmielonego,lub w wiaderku.
    5 jajek( same żółtka ,białka będą potrzebne do piany) szklanka cukru,cukier waniliowy,dwa budynie waniliowe bez cukru,
    1/2 szklanki oleju,szklanka mleka
Wystaw ocenę:

4.47 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Delikatny sernik z rosą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • DELIKATNY SERNIK Z ROSĄ 1. CIASTO KRUCHE:
    -wszystkie składniki wyrabiany na kruche ciasto
    -gotowe owijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki


    MASA SEROWA:
    -ser miksujemy z cukrami i żółtkami
    - dodajemy olej,mleko,budynie dalej miksując do odealnej
    gładkiej masy( będzie dość rzadka,ale taka ma być :)
    Rozgrzewamy piec na 180 C ( Ja piekę na termoobiegu)

    1.Kruche ciasto wałkujemy,lub odrywamy i wykładamy na blaszce.
    2.Brzegi "podciągamy" na wysokość ok 1cm/1.5 cm.
    3.Wlewamy delikatnie masę serową
    i wstawiamy do piekarnika
    4.Pieczemy 40 min.
    5.W tym czasie ubijamy białka na pianę
    - dodajemy szkl.cukru
    -2 cukry wan.

    Po 40 min.wyjmujemy sernik z pieca,wlewany pianę.
    Zmniejszamy temp.pieca do 140-150C i pieczemy
    ok.15-20 min do uzyskania delikatnie złotawego koloru ;)

    Odstawiamy do wystygnięcia:)
    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sernik.

To może cię zainteresować