Ciasto wiśniowo-śmietankowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ,DODAJEMY CUKIER I ŻÓŁTKA
2.DODAJEMY STOPNIOWO MĄKĘ Z PROSZKIEM.
3.MASĘ DZIELIMY NA DWIE RÓWNE CZĘŚCI-DO JEDNEJ DODAJEMY
KAKAO
3.DO JEDNEJ BLASZKI WLEWAMY JASNY BISZKOPT,DO KOLEJNEJ
BISZKOPT Z KAKAO
4.PIECZEMY OK.30 MIN.W TEM.170C- JA PIEKŁAM DWA BISZKOPTY
JEDNOCZESNIE.
2.1.BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ,DODAJEMY CUKIER I ŻÓŁTKA
2.DODAJEMY STOPNIOWO MĄKĘ Z PROSZKIEM.
3.MASĘ DZIELIMY NA DWIE RÓWNE CZĘŚCI-DO JEDNEJ DODAJEMY
KAKAO
3.DO JEDNEJ BLASZKI WLEWAMY JASNY BISZKOPT,DO KOLEJNEJ
BISZKOPT Z KAKAO
4.PIECZEMY OK.30 MIN.W TEM.170C- JA PIEKŁAM DWA BISZKOPTY
JEDNOCZESNIE.
1.WIŚNIE ZE SŁOIKA WLEWAMY WRAZ Z SOKIEM DO GARNKA
I DOPROWADZAMY DO WRZENIA.
-ODSTAWIAMY I DODAJEMY GALARETKI.
2.JEŚLI SA TO WIŚNIE MROŻONE,RÓWNIEŻ WRZUCAMY DO
GARNKA(DOLEWAMY WODY DO ZAKRYCIA OWOCÓW)
I DOPROWADZAMY DO WRZENIA.
3.NASTĘPNIE WIŚNIE STUDZIMY,I CZEKAMY AŻ STĘŻEJĄ
( TRZEBA UWAŻAĆ,ŻEBY NIE STĘŻAŁY ZA BARDZO,PONIE-
WAŻ CIĘŻKO BĘDZIE NAŁOZYC JE NA BISZKOPT.
4.ŚMIETANKĘ UBIJAMY NA SZTYWNO Z CUKRAMI WANIL.
Porady
MOŻEMY DODAĆ DOWOLNE OWOCE,TAKIE JAKIE LUBIMY I NA JAKIE MAMY OCHOTĘ ;)
Komentarze