CIASTO WIŚNIOWO-ŚMIETANKOWE

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

CIASTO Z KWASKOWATĄ WIŚNIĄ PRZEŁAMANE SŁODYCZĄ ŚMIETANKI

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BISZKOPT:
    -10 JAJEK
    -10 ŁYŻEK MĄKI PSZENNEJ
    -3/4 SZKL.CUKRU
    -1ŁYŻECZKA PR.DO PIECZENIA
    -1 ŁYŻKA KAKAO
    -LITR WIŚNI (MOŻNA UŻYĆ MROŻONYCH( 2X 400 G.)
    -3 GALARETKI WIŚNIOWE
    -ŚMIETANKA 36% -LITR
    - 4 OP.CUKRU WANILIOWEGO
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto wiśniowo-śmietankowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • CIASTO WIŚNIOWE 1. 1.BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ,DODAJEMY CUKIER I ŻÓŁTKA
    2.DODAJEMY STOPNIOWO MĄKĘ Z PROSZKIEM.
    3.MASĘ DZIELIMY NA DWIE RÓWNE CZĘŚCI-DO JEDNEJ DODAJEMY
    KAKAO
    3.DO JEDNEJ BLASZKI WLEWAMY JASNY BISZKOPT,DO KOLEJNEJ
    BISZKOPT Z KAKAO
    4.PIECZEMY OK.30 MIN.W TEM.170C- JA PIEKŁAM DWA BISZKOPTY
    JEDNOCZESNIE.
  • 2. 1.BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ,DODAJEMY CUKIER I ŻÓŁTKA
    2.DODAJEMY STOPNIOWO MĄKĘ Z PROSZKIEM.
    3.MASĘ DZIELIMY NA DWIE RÓWNE CZĘŚCI-DO JEDNEJ DODAJEMY
    KAKAO
    3.DO JEDNEJ BLASZKI WLEWAMY JASNY BISZKOPT,DO KOLEJNEJ
    BISZKOPT Z KAKAO
    4.PIECZEMY OK.30 MIN.W TEM.170C- JA PIEKŁAM DWA BISZKOPTY
    JEDNOCZESNIE.



    1.WIŚNIE ZE SŁOIKA WLEWAMY WRAZ Z SOKIEM DO GARNKA
    I DOPROWADZAMY DO WRZENIA.
    -ODSTAWIAMY I DODAJEMY GALARETKI.

    2.JEŚLI SA TO WIŚNIE MROŻONE,RÓWNIEŻ WRZUCAMY DO
    GARNKA(DOLEWAMY WODY DO ZAKRYCIA OWOCÓW)
    I DOPROWADZAMY DO WRZENIA.

    3.NASTĘPNIE WIŚNIE STUDZIMY,I CZEKAMY AŻ STĘŻEJĄ
    ( TRZEBA UWAŻAĆ,ŻEBY NIE STĘŻAŁY ZA BARDZO,PONIE-
    WAŻ CIĘŻKO BĘDZIE NAŁOZYC JE NA BISZKOPT.


    4.ŚMIETANKĘ UBIJAMY NA SZTYWNO Z CUKRAMI WANIL.

Porady

MOŻEMY DODAĆ DOWOLNE OWOCE,TAKIE JAKIE LUBIMY I NA JAKIE MAMY OCHOTĘ ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować