Czerwone porzeczki w syropie na zimę

  • wyświetlono: 11127 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Pyszne przetwory z czerwonych porzeczek

Mysiunia
  • 30min

Składniki

1 kg czerwonych porzeczek
cukier
wrząca woda

Sposób przygotowania przepisu:

Czerwone porzeczki w syropie na zimę

  • 1. Porzeczki zrywamy, myjemy, a następnie pozbawiamy szypułek, przygotowujemy słoiki. Czerwone porzeczki przekładamy do słoików mniej więcej na 1/2 - 3/4 wysokości słoika. Do każdego słoika wsypujemy 5 pełnych łyżek cukru. nastawiamy wodę w czajniku i wrzątek stopniowo wlewamy do każdego ze sloika, tak aby byl pełny (porzeczki w słoiku można lekko zamieszać aby cukier sie rozpuścił). Słoiki zakrecamy i pasteryzujemy przez 10 minut.

Porady

.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciesezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Fasolka szparagowa w słoikach na zimę

Dodane przez: edytaha

Fasolka szparagowa w słoikach na zimę

W sezonie, kiedy fasolka jest najsmaczniejsza...

Leczo w słoikach na zimę

Dodane przez: kasik1p3

Leczo w słoikach na zimę

Warto zamknąć troszkę lata w słoiki...Dojrzewające...

Buraczki w słoiku na zimę

Dodane przez: Kloruś

Buraczki w słoiku na zimę

Buraczki w słoiczkach to mój żelazny...

borówki na zimę

Dodane przez: agula85

BORÓWKI NA ZIMĘ W SŁOICZKACH

Smaczny, zdrowy soczek na zimę.

Cytryna w syropie

Dodane przez: liliwkuchni

Cytryna w syropie

Plasterki cytryny w syropie to...

Grzyby w maśle (na zimę)

Dodane przez: igraszki losu

Grzyby w maśle (na zimę)

Kolejna z metod zatrzymania smaku...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE