Buraczki czerwone z chrzanem na zimę

4.38 (203 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Buraczki to doskonały dodatek do wędlin, mięsa, kaszy czy makaronu.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg buraczków czerwonych
    10dkg chrzanu
    1 cytryna
    cukier,pieprz, sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.38 (203 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Buraczki

Buraczki czerwone z chrzanem na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki opłukać, ugotować ze skórka. Obrać ze skórki i zetrzeć na tartce o grubych oczkach . Chrzan oczyścić, zetrzeć na tartce o drobnych oczkach, skropić cytryną. Składniki połączyć, doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku. Nakładać do umytych i wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Pasteryzować około 20 min.

Porady

Do gotowania buraczków nie obcinać korzonków, ponieważ stracimy dużo soku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować