Czekoladowe kokosanki mięciutkie

4.49 (184 ocen)

Cudownie miękkie kwadraciki mocno czekoladowe w kokosach. Mój mąż je uwielbia.

Składniki:

  • biszkopt:
    1,5 szklanki mąki krupczatki
    1 szklanka cukru
    6 jajek
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    polewa:
    250 g margaryny
    1/2 szklanki cukru
    1/2 szklanki kakao
    7 łyżek mleka

    300 g wiórek kokosowych



Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Kokosanki

Czekoladowe kokosanki mięciutkie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. Biszkopt:
    Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodać żółtka i cukier. Ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Gotową mieszankę dodać do masy i ubijać chwilkę na najmniejszych obrotach lub przemieszać łyżką.
    Piec w piekarniku na termoobiegu w 180 stopniach przez 20 min. Wystudzić i pokroić w kostki.
  • polewa 2. Polewa:
    Margarynę rozpuścić w rondelku, dodać cukier ,kakao i mleko.
    Mieszać do rozpuszczenia składników. Nie gotować za mocno
  • wiorki 3. Kostki biszkoptowe obtaczać w polewie czekoladowej i wiórkach kokosowych.

Porady

Najlepiej smakują na drugi dzień :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Czekolada Kokos Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować