Cytrynowa Basi

4.99 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pieczenie to moje hobby. Lubię, gdy rodzina jest zadowolona i chwali moje wypieki. Tę babkę piekę w glinianej formie mojej mamy.

Składniki:

  • ● 1,5 szklanki mąki tortowej
    ● 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
    ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 6 jaj
    ● 1 szklanka cukru
    ● kostka margaryny
    ● cukier waniliowy
    ● 6 łyżek oleju
    ● 2 łyżki octu
    ● olejek cytrynowy
    ● polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.99 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cytrynowa basi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieramy z cukrem na
    puszystą masę, ucierając, stopniowo
    dodajemy margarynę.
    Dodajemy obie mąki, proszek,
    olej, ocet, olejek, cukier waniliowy
    i dokładnie mieszamy.
  • 2. Z białek ubijamy sztywną
    pianę, dodajemy do ciasta
    i delikatnie mieszamy. Ciasto
    przelewamy do formy i pieczemy
    godzinę w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować