Cytrynowa babka z jagodami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Łatwy

Delikatna, wilgotna pachnąca cytrynami babka z dodatkiem jagód to smakowy strzał w dziesiątkę :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 180 gramów
    - mąka krupczatka: 90 gramów
    - cukier: 100 gramów
    - soda: 1 łyżeczka
    - maślanka: 350 gramów
    - olej: 0.75 szklanki
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - jajka: 2 sztuki
    - jagody (użyłam mrożonych): 0.5 szklanki
    - Starta skórka z cytryny: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Cytrynowa babka z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozdzielamy.

    Białka ubijamy.

    W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą.

    Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy.
  • Babka cytrynowa z jagodami 2. Na spód foremki na babkę wykładamy jagody i wylewamy na nie ciasto.

    Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka).

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_01-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować