Cygański Bigos

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybki sposób na przygotowanie aromatycznego bigosu w takim wydaniu jeszcze nie próbowaliście. Bigos to tradycyjne danie kuchni polskiej. Istnieje wiele przepisów na przygotowanie tego pysznego dania, ja proponuję bigos w sosie cygańskim. Aromatyczne dodatki podkreślają jego wyjątkowy smak i sprawiają, że na jednej porcji nie skończysz.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1kg kapusty kiszonej
    • 1 kg pieczarek
    • 1 kg kiełbasy cienkiej
    • 4 cebule
    • Olej do smażenia
    • 800 ml sosu cygańskiego w słoiczku
    • Sól
    • pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bigos

Cygański bigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapusta 1. Kapustę kiszoną przekładam na durszlak i płuczę wodą. Następnie kroję, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję 30 minut.
  • kiełbasa 2. Pieczarki myję, kroję w plasterki, smażę na rozgrzanym oleju. Doprawiam pieprzem i solą. Łączę z kapustą.
    Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Przekładam do kapusty.
    . Kiełbasę kroję w pół plasterki, przesmażam na rozgrzanym oleju i również przekładam do kapusty.
  • sos 3. Dodaję sos cygański i gotuję do chwili zagotowania.
  • bigos 4. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować