BIGOS CYGAŃSKI

4.48 (145 ocen)

  • 45 min

Proste ale bardzo smaczne danie. Bigos bez kapusty. Podajemy samodzielnie lub z pieczywem.

  • 45 min

Składniki:

  • - 0,5kg pieczarek
    - 4 średnie cebule
    - 30dag boczku
    - 0,5kg kiełbasy
    - 1 puszka czerwonej fasoli
    - 1 puszka zielonego groszku
    - 160g koncentratu pomidorowego
    - olej
    - sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos cygański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w pół plastry, pieczarki w plasterki i przesmażamy razem na oleju.
  • 2. Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę i razem przesmażamy.
  • 3. Do garnka dodajemy cebulę, pieczarki, boczek, kiełbasę, fasolę, groszek wraz z zalewami oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy razem ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować