Crumble z gruszkami

4 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam crumble z gruszkami lub gruszki pod kruszonką. Pyszny deser z jesiennymi owocami. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 duże gruszki
    1 łyżeczka cynamonu
    3/4 szkl mąki pszennej
    4 łyżki cukru trzcinowego
    100 g masła
    1 mała łyżeczka cukru waniliowego
    forma żaroodporna
    masło do formy
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Crumble z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki myjemy i osuszamy z wody. Kroimy i usuwamy gniazda nasienne. Obieramy i kroimy w dużą kostkę. Formę żaroodporną smarujemy masłem. Wkładamy pokrojone gruszki i posypujemy cynamonem. Mąkę, cukier, cukier waniliowy i masło wkładamy do miski i przygotowujemy kruche ciasto. Robimy kruszonkę i przekładamy na gruszki. Formę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować