Crumble z jabłkami i gruszkami

4.49 (181 ocen)

Pyszne jabłka i gruszki pod znakomitą kruszonką. Zrobiłam dziś pierwszy raz i jestem zaskoczona, że smakują tak obłędnie.

Składniki:

  • Na kruszonkę:
    1 szklanka mąki
    pół szklanki płatków owsianych
    pół szklanki cukru trzcinowego
    2 łyżeczki przyprawy do piernika
    6 łyżek masła



    3 duże jabłka
    3 gruszki
    2 łyżeczki cynamonu
    2 łyżki skrobi ziemniaczanej
    garść rodzynek
    2 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery Crumble

Crumble z jabłkami i gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypałam mąkę, płatki owsiane, cynamon, cukier oraz dodałam masło. Wszystko razem ze sobą połączyłam za pomocą dłoni. Kruszonkę na czas przygotowania owoców schowałam do lodówki.


    Jabłka i gruszki umyłam, obrałam i pokroiłam na kawałki. Przełożyłam do naczynia, dorzuciłam rodzynki, przyprawę do piernika, sok z cytryny oraz skrobię ziemniaczaną. Wymieszałam.
    Owoce wyłożyłam do formy a kruszonkę równomiernie rozprowadziłam po owocach.

    Piekłam przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować