Ciasto baaardzo intensywnie działa na kubki smakowe, bo chilli wyostrza smak czekolady. Ale nie jest ostre, jeśli ktoś nie wie, co jest dodane do środka, nie wyczuje przyprawy.Jest pyszne!
Ciasto czekoladowe z chilli a'la anthony bourdain - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Włóż wszystko do miski. Poza czekoladą.
2.Zmiksuj
3.Posmaruj masłem (i posyp bułką tartą) blachę do pieczenia.
4.Wlej do niej ciasto.
5.Piecz ciasto w temperaturze 190 stopni C przez jakieś 50 minut. Sprawdzaj patyczkiem (czas może być dłuższy albo krótszy - mi zajęło to prawie godzinę). Po wyjęciu ciasta z piekarnika rozpuść czkoladę w miseczce postawionej na garnku z gotującą się wodą, a gdy przestygnie, polej nią ciasto.
(ciasto powstało pod wpływem inspiracji książką "Głodne kawałki. Kill grill 2", jej recenzję i więcej przepisów na słodkości znajdziesz na moim blogu kulinarnym bookmeacookie.blogspot.com)
Komentarze