CIASTKA BUDYNIOWE

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

wspaniałe i łatwe w wykonaniu

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki: na dużą blachę:5 jajek,
    1,5 szklanki cukru,
    2 budynie śmietankowe lub waniliowe,
    1 łyżka mąki pszennej i ziemniaczanej,
    1 litr mleka,
    250 g. margaryny,
    42 sztuki herbatników.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciastka budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie:Zagotować litr mleka razem z margaryną,jajka z cukrem zmiksować na pulchną masę,dodać budynie i mąki.Do gotującego się mleka dodać utarte jaka z budyniami i mąka.Gotować na wolnym ogniu cały czas mieszając aż masa zrobi się gładka i jednolita.Wylać gorącą na ułożone herbatniki,przykryć drugą warstwą herbatników,zalać galaretką.(Można również posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową)
    Galaretka:kolor dowolny,2 sztuki galaretki rozrobić w dwóch szklankach wody,gdy zacznie tężeć wylać na ciastka.

Porady

wymyślone prze ze mnie,bardzo smaczne

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować