Ciastka budyniowe z proszku budyniowego

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przepyszne, mega chrupiące a zarazem delikatne ciasteczka z dodatkiem proszku budyniowego. Polecam przepis.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 120 g miękkiego masła,
    40 g cukru pudru,
    40 g proszku budyniowego waniliowego,
    120 g mąki,
    2/3 łyżeczki proszku do pieczenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciastka budyniowe z proszku budyniowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do masła dodajemy cukier puder i ucieramy na gładką masę.

    Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.

    Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

    Układamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.
    Lekko spłaszczamy.

    Widelcem robimy wzorek.
    Ciasteczka pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach do zrumienienia.

    Smacznego ;)

Porady

Ciasteczka możemy oprószyć cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować