Chrupiące ryżowe kokosanki

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Błyskawiczne ciasteczka z kokosu i płatków ryżowych. Pyszne i chrupiące! Porcja wystarcza na wykonanie 18 sporych kokosanek

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Wiórki kokosowe - 120g
    Płatki ryżowe - 80g
    Cukier - 70g
    Jajko - 2 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Kokosanki

Chrupiące ryżowe kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryżowe kokosanki 1. Białka ubijamy z 20g cukru na sztywną pianę.
    Żółtka ucieramy z cukrem, aż zmienią kolor na jasnożółty.
    Do żółtek dodajemy wiórki kokosowe i płatki ryżowe (surowe). Mieszamy razem. Dodajemy białka i mieszamy lekko. Masa powinna być gęsta.

    Na natłuszczoną blachę kładziemy porcje ciasta małą łyżeczką. Mi wyszło 18 sztuk. Pieczemy w 160 stopniach 30 minut. Powinny się lekko zarumienić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować