Ryżowe kokosanki z aronią

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Chrupiące, słodkie ciasteczka z płatków ryżowych i kokosu dobrze komponują się z cierpką aronią.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Płatki ryżowe - 100g
    Wiórki kokosowe - 100g
    Cukier - 70g
    Białko jaja - 3szt
    Dżem aroniowy - pół słoiczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Kokosanki

Ryżowe kokosanki z aronią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryżowe kokosanki z aronią 1. Białka ubijamy z cukrem. Dodajmy płatki i kokos, mieszamy. Ciasto trochę się "sypie", ale spokojnie, po upieczeniu będzie się dobrze trzymać.

    Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy kulki z ciasta (najlepiej robić to rękami). Kulki spłaszczamy i palcem robimy na środku wgłębienie. Wgłębienia zapełniamy dżemem aroniowym.
    Pieczemy w 170 stopniach przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Aronia Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować