Chłodnik wigilijny

0 (0 ocen)

Jedna z potraw na wigilijnym stole

Składniki:

  • kompot z suszu:
    200 g suszonych jabłek
    kilka suszonych gruszek
    wedle uznania inne suszone owoce
    2-3 łyżki miodu

    kluski
    200 g mąki
    1 jajko
    szczypta soli
    woda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Chłodnik wigilijny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suszone owoce zalać wodą i odcedzić. Ponownie zalać wodą i odstawić, najlepiej na noc. Kompot zagotować. Kiedy lekko przestygnie dodać miód.
    Z mąki, soli, jajka i wody wyrobić sprężyste ciasto. Rozwałkować i pokroić w cienkie paseczki. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić.
    Makaron rozłożyć do miseczek i zalać kompotem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować