Chleb pszenny z dodatkiem kwasu z ogórków kiszonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia
2.Wyrośnięte ciasto wymieszać a następnie przełożyć do dowolnej formy wysmarowanej masłem, wyrównać wierzch i także można posypać nasionami, pozostawić do ponownego wyrośnięcia
3.Podrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 210 stopni i piec 60 minut, po 20 minutach nakryć chleb folią aluminiową zmniejszyć temperaturę na 160 minut, po tym czasie zdjąć folię zwiększyć temperaturę na 200 stopni i podpiec jeszcze przez 15 minut. Po upieczeniu wyjąć chleb z piekarnika
4.Wyjęty chlebek studzić na kratce
5.Chleb świetnie się kroi, nadaje się na śniadanie jak i kolację
Komentarze