Chleb cebulowy na jogurcie, sodzie i proszku do pieczenia

4.67 (3 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszny chlebek z dodatkiem smażonej cebuli i czarnego sezamu. Polecam na kanapki.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl mąki orkiszowej jasnej
    1 szkl mąki pszennej pełnoziarnistej
    1 szkl mąki orkiszowej pełnoziarnistej
    1 duża cebula
    4 łyżki oliwy
    400 g jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    3 łyżki czarnego sezamu
    keksówka 27 x 7 x 8
    papier do pieczenia
    garść czarnego sezamu do posypania chleba
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb cebulowy na jogurcie, sodzie i proszku do pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, smażymy na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Do miski wsypujemy mąki, proszek do pieczenia, sodę, sól, czarny sezam. Dodajemy przesmażoną cebulę z oliwą, jogurt i mieszamy.
    Zagniatamy ciasto i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy sezamem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować