Chleb pszenny z lnem i czarnym sezamem na jogurcie z sodą i proszkiem do pieczenia

4.43 (7 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszny i domowy chleb pszenny. Szybki w przygotowaniu, bez wyrastania ciasta. Polecam.

  • 1 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szkl mąki pszennej
    400 g ciepłego jogurtu naturalnego
    4 łyżki czarnego sezamu
    2 łyżki mielonego lnu
    2 łyżki oliwy
    1 łyżeczka soli himalajskiej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    keksówka 27 x 7 x 8
    papier do pieczenia
    czarny sezam do posypania chleba
Wystaw ocenę:

4.43 (7 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb pszenny z lnem i czarnym sezamem na jogurcie z sodą i proszkiem do pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy składniki na ciasto i dokładnie wyrabiamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy ciasto, wyrównujemy i posypujemy sezamem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Upieczony chleb studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować