Chleb orkiszowo - ciecierzycowy z chlorellą na jogurcie, sodzie i proszku do pieczenia

5 (2 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczny, zielony chlebek na kanapki. Polecam.

  • 1 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 szkl mąki orkiszowej jasnej
    0,5 szkl mąki z ciecierzycy
    400 g jogurtu naturalnego
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli himalajskiej
    4 łyżki mielonego siemienia lnianego
    1 płaska łyżka chlorelli
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki soli
    siemię do posypania chleba
    keksówka 27 x 7 x 8
    papier do pieczenia
    ciepła woda
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb orkiszowo - ciecierzycowy z chlorellą na jogurcie, sodzie i proszku do pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wkładamy do miski i zagniatamy ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy przygotowane ciasto. Smarujemy wodą i posypujemy siemieniem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Upieczony chlebek wyjmujemy z blaszki i studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować