Chicken satay

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Chicken satay. To przystawka szybka i bardzo smaczna. Dla dzieci jak i dla dorosłych. Polecam bardzo!!!!

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • SAłATKA:
    - pomidory polskie: 1 sztuka
    - ogórek zielone: 3 plastry
    - czerwona cebula pokrojona w piórka: 0.5 sztuki
    - Pierś z kurczaka bez skóry: 1 sztuka
    - orzechy arachidowe: 2 łyżki
    - miód: 4 łyżki
    - papryka ostra do smaku: 0.5 szczypty
    - tymianek: 0.5 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chicken satay - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chicken satay 1. 1) Pierś z kurczaka kroimy w długie paski, nabijamy na patyki do szaszłyków( jedną pierś kroimy na 3-4 paski)

    2) szaszlyki z kurczaka opruszamy papryka ostra i tymiankiem. Następnie Przekładamy na blaszkę lub talerz, zalewamy miodem i orzechami arachidowymi.

    3 ) wkładamy do rodgrzanego pieca ( 170 stopni) na okolo 10-15 minut.
    Miód skarmelizuje sie .

    4) Z warzyw przygotowujemy sałatke.
    Sałatke pojewamy dowolnym sosem, może byc vinegrett ( miód, ocet jabłkowy, musztarda slodka, bazylia, olej, szczypta soli.(wszystko według uznania))

    5) Gotowe szaszłyki podajemy z wczesniej przygotowaną sałatka i na koniec Polewamy szaszłyki wytworzonym karmelem.

    Smak szaszłyków jest ostro słodki:)
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Angielska Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować