Cebulowe kąski kurczaka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Soczyste kąski z kurczaka w kremowo-cebulowej marynacie, doskonałe jako dodatek do młodych ziemniaczków lub solo z ulubionym dipem czosnkowym, posmakują zarówno dorosłym jak i dzieciom, przepis prosty i warty wypróbowania a składniki znajdą się w każdym domu.
Polecam.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 65 dag fileta z kurczaka
    1 czerwona cebula
    2 ząbki czosnku
    150 ml śmietanki 30%
    1 łyżka majonezu
    ½ łyżeczki czosnku granulowanego do smaku
    Przyprawa do mięsa do smaku
    Sól do smaku
    Bułka tarta do panierowania
    Płatki kukurydziane do panierowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przekąski

Cebulowe kąski kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie 1. Filet z kurczaka umyć pokroić na małe kawałki 5/5 cm, przełożyć do miski, oprószyć przyprawami, dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę, oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać z majonezem połączonym ze śmietanką, tak aby marynata rozprowadziła się równomiernie na mięsie.
    Włożyć na 2 godziny do lodówki, po tym czasie kąski panierować w rozdrobnionych płatkach kukurydzianych wymieszanych w równych proporcjach z bułką tartą, docisnąć dobrze panierkę do mięsa, układać na blasze wyłożonej pergaminem, piec w nagrzanym piekarniku do 180*c przez 40 minut aż panierka stanie się chrupiąca.
    Podawać ciepłe z dowolnymi dodatkami.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak Mięso Płatki Nugets

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować