Carpaccio z borowików

5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Carpaccio z borowików to pomysł na niebanalną przystawkę.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 młode, jędrne i mięsiste borowiki szlachetne
    3-4 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
    3-4 łyżki soku z cytryny
    kilka kropli sosu worcestershire
    sól morska
    pieprz kolorowy

    listki i kwiatki rukoli
    jabłuszka kaparowe
    czerwony pieprz
    grzanki chlebowe
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Carpaccio

Carpaccio z borowików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • carpaccio 1. Prawdziwki kroję cienko na mandolinie.
  • carpaccio 2. Plasterki prawdziwków skrapiam sokiem z cytryny, sosem worcestershire i olejem. Posypuję solą i pieprzem. Odstawiam na kilka minut.
  • carpaccio 3. Plasterki grzybów układam na półmisku. Posypuję listkami i kwiatkami rukoli. Układam jabłuszka kaparowe. Całość posypuję czerwonym pieprzem. Podaję z grzankami z chleba.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Prawdziwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować