Cannelloni ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób

Smaczne danie kuchni włoskiej :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 150 g rurek cannelloni
    250 g szpinaku
    250 g sera ricotta
    1 łyżka zielonego pesto
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    2 łyżki mąki
    30 g masła
    2 szklanki mleka
    gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Cannelloni

Cannelloni ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać szpinak, podsmażyć, dodać pesto i przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać z ricottą i doprawić do smaku sola i pieprzem. Rurki nadziać farszem i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Masło rozpuścić w rondlu, dodać mąkę i podsmażyć, wlać mleko i mieszać do zgęstnienia. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Cannelloni zalać sosem i wstawić do piekarnika na około 45 minut, aż makaron będzie miękki, a całość się zrumieni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Ricotta Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować