Cannelloni

0 (0 ocen)

Niby to tylko makaron, ale na pewno nie jest zwyczajny :)

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu cannelloni
    40 dkg łopatki wieprzowej
    1/2 brokuła
    3 marchewki
    1 mała pietruszka
    1/4 selera
    4 pomidory
    50 dkg pieczarek
    1 mały przecier pomidorowy
    20 dkg sera żółtego
    3/4 szklanki białego wytrawnego wina
    garść listków bazylii
    3 ząbki czosnku
    przyprawy:
    zioła prowansalskie
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Cannelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron wrzucić na osolony wrzątek na 2-4 minuty. Odcedzić, przelać zimną wodą.
  • Duszone warzywa 2. Marchewką, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić na rozgrzana patelnię. Podsmażyć 10 minut. Podlać winem, dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Przykryć i dusić 15 minut.
  • Mięso z brokułem 3. Mięso i podzielonego na różyczki brokuła zemleć w maszynce. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posolić, popieprzyć i dokładnie wymieszać. Dodać do warzyw i dusić kolejne 15 minut.
  • Bazylia ;) 4. Dodać porwane listki bazylii.
  • Gotowe nadzienie 5. Dodać pokrojone drobno lub starte na tarce pieczarki, poddusić 10 minut. Doprawić do smaku.
  • Cannelloni z farszem 6. Makaron nadziewać przygotowany farszem i układać na blaszce.
  • Cannelloni gotowe do zapieczenia 7. Do pozostałego farszu dodać przecier pomidorowy i 3/4 szklanki wody. Wymieszać i zalać rurki. Posypać starym serem oraz słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Blaszkę przykryć fiola aluminiową.
  • Gotowe cannelloni 8. Zapiekać 30 minut w temperaturze 200 stopni.
  • Cannelloni 9. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka Makaron Brokuły

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować