Camembert smażony

  • wyświetlono: 370 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 2

Pyszny serek pleśniowy Camembert smażony z wierzchu mocno chrupiący a środek rozpływa się w ustach. Smaczna przystawka na każdą okazję. Ja osobiście uwielbiam go w każdej postaci :)

Anitka0804
  • 2 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

2 naturalne sery Camembert
2 jajka wiejskie
szklanka bułki tartej
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Camembert smażony

  • 1. Jajka rozbełtać. Sery odpakować z folii.
  • .2. Sery panierować w jajku a następnie w bułce tartej i jeszcze raz w jajku i w bułce tartej czyli dwa razy.
  • 3. Sery smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
  • .4. Podawać gorące.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

serser pleśniowyurodzinyw kilka chwilprzystawkiprzekąskicamembertkomuniaimprezaprzyjęciawinoserywitaminyuroczystośćkonfituryimieninydla rodzinysmażony sersmażony camembertweselapanierowany camembertpanierowany serstypazdrowy serŚwiąteczne przekąskiser w jajkunaturalny ser

Komentarze

Podobne przepisy

Smażony twaróg

Dodane przez: JustKuchcik

Smażony twaróg

Ser biały smażony ze szczypiorkiem...

camembert

Dodane przez: paolineczka

Camembert w pistacjach

Jestem chyba największa fanką sera...

Camembert zapiekany

Dodane przez: gabi99

Camembert zapiekany

pyszny ser zapiekany który wylewa...

Panierowany Camembert z żurawiną

Dodane przez: xanthina

Panierowany Camembert z żurawiną

Przepis prosty, szybki i przede...

Gotowy Malinowy Camembert

Dodane przez: IlonaF

Malinowy Camembert

Moja mama jest mistrzem kuchni...

Camembert panierowany

Dodane przez: ilka_86

Camembert panierowany

Camembert doskonale smakuje panierowany...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE