Camembert smażony

5 (189 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny serek pleśniowy Camembert smażony z wierzchu mocno chrupiący a środek rozpływa się w ustach. Smaczna przystawka na każdą okazję. Ja osobiście uwielbiam go w każdej postaci :)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 naturalne sery Camembert
    2 jajka wiejskie
    szklanka bułki tartej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Konfitury Wina Przystawki Przekąski Ser

Camembert smażony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozbełtać. Sery odpakować z folii.
  • . 2. Sery panierować w jajku a następnie w bułce tartej i jeszcze raz w jajku i w bułce tartej czyli dwa razy.
  • 3. Sery smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
  • . 4. Podawać gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Sery Ser pleśniowy Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować