Calzone z ciasta francuskiego z łososiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Włoskie calzone ale w cieście francuskim zamiast drożdżowym. Listkujące się ciasto francuskie nadaje lekkości temu pierogowi, a cytrynowy łosoś idealnie współgra z ciągnącą się mozzarellą. Bez drożdży i czekania na wyrośnięcie ciasta.

  • 40 min

Składniki:

  • • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    • 150 g łososia surowego
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • sól, pieprz cytrynowy do smaku
    • 2 kulki mozzarelli po 100g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Calzone

Calzone z ciasta francuskiego z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Na połowie prostokątnego ciasta francuskiego rozłożyć pokrojoną w plastry mozzarellę.
    • Łososia pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem cytrynowym.
    • Rybę położyć na serze.
    • Przykryć drugą połową ciasta i posklejać dookoła brzegi.
    • Piec 30 minut w temperaturze 180 st.C.

Porady

Dla zapracowanych i zabieganych 2 porcje sycącego obiadu lub 4 podwieczorku dla mniej głodnych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować