PRZEKĄSKI z CIASTA FRANCUSKIEGO z SERKIEM I ŁOSOSIEM

4.49 (202 ocen)

  • 30 min

Vol-au-vent, bo taka jest oryginalna nazwa tych przekąsek wykonanych z ciasta francuskiego, to idalny pomysł na wszelkiego rodzaju imprezy. Można wypelniać je rozmaitymi farszami, moja propozycja to nadzienie z łososiowym serkiem.

  • 30 min

Składniki:

  • gotowe ciasto francuskie
    jajko

    serek kanapkowy typu philadelphia
    łosoś wędzony
    sól
    pieprz
    natka z pietruszki lub koperek
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Przekąski z ciasta francuskiego z serkiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta francuskiego okrągłą foremka wyciąć kółka. W 2/3 krążków, malutkim kółeczkiem wyciąć dziurki. Całe krążki o połowę krążków z dziurką posmarować rozkłóconym jajkiem, następnie połączyć je (na 1 krążek w całości nałożyć 2 krążki z otworkami). Tak przygotowane vol-au-vent układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować jajkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 200'C przez ok. 15 min. Wystudzić.
  • 2. Łososia pokroić na kawałeczki i połączyć z serkiem. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  • 3. Vol-au-vent wypełniać łososiowym serkiem i ozdobić pietruszką lub koperkiem.

Porady

Według uznania, do serka można drobniutko pokroić i zamieszać koperek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Łosoś Łosoś wędzony Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też: Pomysły na przekąski na imprezę

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować