Koperty z ciasta francuskiego z łososiem

2 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne, chrupiące koperty z ciasta francuskiego z łososiem wędzonym i serkiem. Świetne jako przekąska na ciepło i zimno. Polecam

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów ciasta francuskiego -ok. 6x12 cm
    150 g łososia wędzonego
    150 g serka kanapkowego naturalnego
    1 łyżka koperku pokrojonego
    sól, pieprz do smaku
    jajko do posmarowania
    czarnuszka
Wystaw ocenę:

2 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Koperty z ciasta francuskiego z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki przekładamy serek, pokrojonego łososia, koperek oraz doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Na jednej połowie ciasta francuskiego nakładamy łyżkę nadzienia, przykrywamy pozostałym ciastem i sklejamy brzegi. Dodatkowo robimy w miejscu sklejenia wzorek widelcem-robimy tak, aż składniki się skończą. Gotowe koperty przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Koper Łosoś

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować