Buraczki zasmażane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Buraczki zasmażane często są przyrządzane w moim domu. Uważam że jest to lepsza wersja tradycyjnych buraczków, ale na ciepło. Polecam do obiadu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg ugotowanych czerwonych buraczków
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka soli
    1 łyżka cukru
    1 łyżka mąki pszennej
    1 łyżka octu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Buraczki

Buraczki zasmażane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelnię lub do garnka wlewamy olej i wkładamy starte buraczki.
    Smażamy przez kilka minut, dodajemy sól, ocet, cukier, olej i wszystko razem przesmażamy przez chwilę. Na samym końcu dodajemy mąkę i zagęszczamy buraczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Olej rzepakowy Cukier Mąka pszenna Ocet

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować