Buraczki zasmażane

4.5 (187 ocen)

  • 50 min

Smaczne jako dodatek do obiadu.

  • 50 min

Składniki:

  • buraczki 5 sztuk
    cebula 1/4 sztuki
    masło 2 łyżki
    sól
    ocet
    cukier
    mąka ok1 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Buraczki

Buraczki zasmażane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki ugotować, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać masło, dodać drobniutko pokrojoną cebulę i zeszklić. Dodać ok łyżki mąki, wymieszać.Zrobić leciutką zasmażkę. Dodać buraczki, kilkakrotnie przemieszać, doprawić do smaku solą, cukrem i octem. Podawać do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować