Bułki faszerowane

4.5 (161 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłałAdam Janiszewski

  • Łatwy

Składniki:

  • - bułki (wrocławskie lub kajzerki): 10 sztuk
    - koncentrat pomidorowy (średnia): 1 sztuka
    - cebula: 3 sztuki
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - groszek z puszki: 0.5 sztuki
    - mortadela: 40 dekagramów
    - ser żółty: 10 dekagramów
    - olej: 4 łyżki
    - przyprawy (do smaku wg. uznania: sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Bułki Przystawki Ser

Bułki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bułek ścinamy wierzchy, wydrążamy miękisz, bułki smarujemy w środku koncentratem pomidorowym.
  • 2. Cebule kroimy na cienkie półplasterki i smażymy na złoto. Mortadelę i paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Przyprawiamy do smaku. Dusimy około 15 minut, pod koniec dodajemy groszek.
  • 3. Farsz odcedzamy i napełniamy nim bułki. Posypujemy startym serem i pieczemy w piekarniku w temp. 180 °C. Zapiekamy ok. 10 minut, aż ser się roztopi i lekko zrumieni. Podajemy od razu po upieczeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Czerwona papryka Mortadela Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować