Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami

4.5 (146 ocen)

  • 15 min

Dla tych co lubią zapiekanki , jest to inna prosta wersja z wykorzystaniem czerstwego pieczywa

  • 15 min

Składniki:

  • 3 czerstwe bułki
    10 dkg pieczarek
    1 pojedyncza pierś z kurczaka
    1 pomidor
    1 łyżka majonezu
    Natka pietruszki
    Olej
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Bułki Przystawki

Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić na kawałeczki, posolić i doprawić pieprzem. Obsmażyć na oleju na patelni.
    Pieczarki umyć i pokroić w plasterki . Usmażyć, posolić i doprawić pieprzem.
    Pomidora pokroić w cząstki i wymieszać z pieczarkami i mięsem, doprawić solą ,pieprzem . Dodać natkę pietruszki i majonez. Wymieszać.
    Bułki wydrążyć i wstawić do piekarnika na 10 minut w temp 200 st C .Następnie napełnić farszem.
    Zapiekać w piekarniku około 10-15 minut.

Porady

Do faszerowania bułek można użyć mięso lub wędliny z poprzedniego dnia , np. udko, pieczeń, kotlety.Można dodać do farszu żółtego sera.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować