Faszerowane bułki imprezowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zazwyczaj takie danie robi się z grubej bagietki, ale jak na złość nie mogłam jej dostać. I zaczęłam improwizować i tak powstały takie bułeczki. W sumie bułkę łatwiej wydrążyć niż bagietkę:)Idealne na zbliżającego się Sylwestra i Karnawał, polecam:)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula
    150 g pieczarek
    60 g salami.
    150 g łagodnej szynki w kawałku
    3 jajka na twardo
    2 łyżki ketchupu pikantnego
    1 łyżka słodkiego sosu chili
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz do smaku
    5 bułek typu paluch
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Faszerowane bułki imprezowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na oleju, dodać pokrojone w małą kostkę pieczarki. Smażyć, aż woda z pieczarek odparuje. Dodać pokrojone w drobną kostkę salami. Po 3 minutach dodać startą na dużych oczkach szynkę. Smażyć 4 minuty, zdjąć z ognia.
  • 2. Doprawić solą i pieprzem. Zmiksować w pojemniku blendera z ostrzami. Przełożyć do miski, dodać ketchup i sos. Wymieszać. Zostawić do ostygnięcia.
  • 3. Z bułek odkroić jeden z końców. Ostrożnie wyjąć środek i nałożyć obficie farsz. Owinąć bułkę folią aluminową i włożyć do lodówki na 3-4 godziny. Wyjąć i pokroić na plastry przed podaniem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować