Bułeczki gryczano - ciecierzycowe

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne bezglutenowe bułeczki z dodatkiem mielonego lnu i sezamu. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szkl mąki gryczanej
    1/2 szkl mąki z ciecierzycy
    3 łyżki jogurtu z czubkiem
    2 łyżki oliwy
    1 jajko
    4 łyżki siemienia
    3 łyżki mielonego lnu
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    blaszka
    papier do pieczenia
    sezam do posypania bułeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Bułeczki gryczano - ciecierzycowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wkładamy do miski i zagniatamy ciasto. Formujemy bułeczki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy sezamem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 35 - 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować