Niezwykle delikatne, puszyste naleśniki. Pyszne z ulubionym nadzieniem, jak również bez dodatków
60 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
5 czubatych łyżek mąki
250 ml mleka
250 ml wody gazowanej
1 czubata łyżka cukru
2 opakowania po 35 g budyniu waniliowego
3 jajka
łyżka oleju
dodatkowo:
olej do smażenia
ulubiony farsz do naleśników np. dżem, nutella, sosy
Budyniowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na jednolitą masę. Ciasto będzie bardzo rzadkie. Na wysmarowana olejem, rozgrzana patelnię wylewamy jak najcieńszą warstwę ciasta. Placki podczas pieczenia będą pulchnieć. Smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze