BUDYNIOWE NALEŚNIKI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Niezwykle delikatne, puszyste naleśniki. Pyszne z ulubionym nadzieniem, jak również bez dodatków

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 czubatych łyżek mąki
    250 ml mleka
    250 ml wody gazowanej
    1 czubata łyżka cukru
    2 opakowania po 35 g budyniu waniliowego
    3 jajka
    łyżka oleju
    dodatkowo:
    olej do smażenia
    ulubiony farsz do naleśników np. dżem, nutella, sosy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Budyniowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na jednolitą masę. Ciasto będzie bardzo rzadkie. Na wysmarowana olejem, rozgrzana patelnię wylewamy jak najcieńszą warstwę ciasta. Placki podczas pieczenia będą pulchnieć. Smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować