Przepyszne, rozpływające się w ustach ciasto pachnące aromatycznymi suszonymi śliwkami i orzechami.
Składniki:
200 g masła
łyżeczka przyprawy do piernika
po 100g czekolady gorzkiej i mlecznej
250 g cukru trzcinowego
szczypta soli
135 g mąki
garść żurawiny
150 g suszonych śliwek
szkl siekanych orzechów laskowych
Brownie z suszonymi śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło rozpuścić w rondelku z przyprawą do piernika. Do gorącego dodać połamana czekoladę, rozpuścić. Jajka zmiksować z cukrem, cały czas miksując dolewać rozpuszczoną czekoladę. Mąkę przesiać z solą i zmiksować z czekoladową masą. Dodać pokrojone w paski śliwki i orzechy. Blaszkę (21x21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto. Brownie piec 30 minut w 180 st. Można polać rozpuszczoną czekoladą.
Komentarze