Brownie z owocami kandyzowanymi i wiśniówką

5 (5 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smakowite ciacho pełne po brzegi czekolady :)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    300 g czekolady deserowej
    200 g masła
    170 g mąki pszennej
    200 g cukru
    1 łyżka cukru z ekstraktem wanilii
    50 ml wiśniówki
    1 szczypta soli
    1 szklanka pokrojonych owoców kandyzowanych
    Dodatkowo:
    blaszka wyłożona papierem do pieczenia 24 cm . x 29 cm .
    tarta czekolada do posypania
Wystaw ocenę:

5 (5 ocen)

Zobacz również:

Brownie

Brownie z owocami kandyzowanymi i wiśniówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę z masłem roztapiam w kąpieli wodnej , studzę .
  • Brownie z owocami kandyzowanymi i wiśniówką 2. Jajka , cukier z wanilią , cukrem i solą ubijam na puch , ciągle miksując dodaję mąkę , wiśniówkę i czekoladę z masłem , miksuję , dodaję owoce kandyzowane , mieszam , przelewam do blaszki . Piekę około 35 minut w temperaturze 180 stopni .
  • Brownie z owocami kandyzowanymi i wiśniówką 3. Jeszcze gorące ciasto posypuję tartą czekoladą .

Porady

Stopień wypieczenia ciasta najlepiej dostosujmy do własnych upodobań . Moje wyszło lekko wypieczone , jeszcze 10 minut i nie było by zbitej struktury :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.32 (44 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Fale Dunaju z owocami jesieni , kremem budyniowym i galaretką

To może cię zainteresować