4 jajka
300 g czekolady deserowej
200 g masła
170 g mąki pszennej
200 g cukru
1 łyżka cukru z ekstraktem wanilii
50 ml wiśniówki
1 szczypta soli
1 szklanka pokrojonych owoców kandyzowanych
Dodatkowo:
blaszka wyłożona papierem do pieczenia 24 cm . x 29 cm .
tarta czekolada do posypania
Brownie z owocami kandyzowanymi i wiśniówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę z masłem roztapiam w kąpieli wodnej , studzę .
2.Jajka , cukier z wanilią , cukrem i solą ubijam na puch , ciągle miksując dodaję mąkę , wiśniówkę i czekoladę z masłem , miksuję , dodaję owoce kandyzowane , mieszam , przelewam do blaszki . Piekę około 35 minut w temperaturze 180 stopni .
Stopień wypieczenia ciasta najlepiej dostosujmy do własnych upodobań . Moje wyszło lekko wypieczone , jeszcze 10 minut i nie było by zbitej struktury :)
Komentarze