Boczniaki z cukinią i kuskusem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekka bardzo zdrowa patelnia dla wegetarian i nie tylko. Często lubię robić obiady bez mięsa którymi można się też najeść.Polecam na wiosnę dla osób które chcą zadbać też o linię.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy kuskus
    250 g boczniaków
    20 dkg pieczarek
    2 marchewki
    2 małe cukinie
    1 cebula czerwona duża
    100 g tofu
    sól, pieprz
    przyprawa garam masala
    natka pietruszki
    przyprawa curry
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Boczniaki z cukinią i kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kuskus zalewam wrzącą wodą i odstawiam pod przykryciem. Boczniaki, pieczarki myję, kroję i przesmażam na oleju. Doprawiam solą, pieprzem. Wykładam na talerz, na tej samej patelni przesmażam cukinię pokrojoną na kawałki. Przekładam do grzybów. Marchew obieram kroję w cienkie paski, im cieńsze tym lepsze, wrzucam na patelnię i przesmażam ją , podlewam odrobiną wody i duszę aż będzie aldente. Doprawiam garam masala, curry, solą. Tofu kroję paski i też przesmażam. Wszystko przekładam na patelnię, mieszam, doprawiam jeszcze według uznania, posypuję natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Duszone boczniaki

To może cię zainteresować