Smażone boczniaki

4.49 (175 ocen)

  • 10 min

Gdy od sąsiadki dostałam naręcze boczniaków bardzo szybko trafiły na patelnię

  • 10 min

Składniki:

  • 6 kapeluszy boczniaków
    1 jajo
    6 łyżek mąki
    10 łyżek bułki tartej
    sól
    pieprz
    mieszanka ostrych przypraw
    4 łyżki oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smażone boczniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażone boczniaki 1. Boczniaki myjemy i osuszamy. Jajko roztrzepujemy i doprawiamy solą z przyprawami. Na oddzielne talerze nasypujemy mąkę oraz bułkę tartą. Boczniaki obtaczamy kolejno w mące, jajku, bułce tartej i układamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Rumienimy z obu stron, po czym przykrywamy i dusimy 5-10 minut na wolnym ogniu. Podajemy samodzielnie z surówkami lub jako dodatek do dań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować