Duszone boczniaki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bezmięsny obiad :)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 450 g boczniaków
    1 marchewka
    1/2 pora
    1/2 bakłażana
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie
    chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszone boczniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora posiekać, obraną marchewkę zetrzeć na tarce, podsmażyć, dodać pokrojonego w kostkę bakłażana i pokrojone w paski boczniaki. Podlać niewielką ilością wody, dodać natkę pietruszki, doprawić i dusić całość do miękkości grzybów. Pod koniec sos można zagęścić 1/2 łyżki łyżki mąki rozmieszanej w niewielkiej ilości wody. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki Grzyby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować