Boczek w piwno chrzanowej marynacie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszny chrupiący dzięki piwie boczek z grilla z lekko chrzanową nutą posmakuje każdemu,wybierać boczek w miarę chudy wtedy smakuje jeszcze lepiej.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 50 dag boczku łuskanego

    Marynata:
    1 łyżka chrzanu ze słoiczka
    3 łyżki musztardy ziołowej
    2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki oliwy
    1/2 szklanki jasnego piwa
    sól himalajska do smaku
    świeżo mielony pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa

Boczek w piwno chrzanowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • W marynacie 1. Boczek pokroić na niezbyt grube plastry -około 1 cm Marynata: W miseczce wymieszać musztardę z chrzanem i oliwą doprawić do smaku wg uznania solą i pieprzem,wlać sok z cytryny i piwo poczekać aż się wypieni dokładnie wymieszać.Plastry boczku ułożyć w misce zalać powstałą marynatą i wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin lub całą noc,od czasu do czasu przemieszać. Grillować z obydwu stron na rozgrzanym ruszcie na rumiany kolor .Najlepiej smakuje z zimnym piwem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Musztarda Piwo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować